Nefis Bir Balkan Lezzeti: Tikvenik
Balkan mutfağının sevilen tatlılarından tikvenik, hem farklı lezzetiyle hem de kolay yapımıyla öne çıkıyor. Kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize eşlik edecek bu enfes tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de damak tadınıza hitap edecek. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir tatlı börek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli tatlıya bayılacak! Deneyin ve farkı görün! Bol cevizli ve tarçınlı yapısıyla damakta unutulmaz bir tat bırakıyor.Gerekli Malzemeler
* 3 adet yufka* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 500 gram bal kabağı (kabukları temizlenmiş ve rendelenmiş)
* 1 çay bardağı şeker
* 1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
* 1 çay kaşığı tarçın
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Tikvenik Hazırlama Adımları
1. Öncelikle bal kabaklarını temizleyip rendeleyin. Bir kapta rendelenmiş bal kabağı, şeker, ceviz içi ve tarçını iyice karıştırın. Yufkaları tezgaha serin. Her yufkanın üzerine eşit miktarda hazırladığınız karışımdan yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Ruloları 2-3 cm kalınlığında dilimlere kesin.2. Yağlanmış fırın tepsisine dilimleri dizin. Üzerlerine kalan sıvı yağı gezdirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılıması için bir süre bekletin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!