Muhteşem Kremalı Mantarlı Makarna
Tadına ve görünümüne hayran kalacağınız enfes bir
makarna tarifiyle karşınızdayız! Bu pratik tarif, İtalyan mutfağının lezzetlerini sofranıza taşıyacak. Özellikle mantar sevenler için ideal bir seçenek olan bu yemek, hem hızlı hem de oldukça doyurucu. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay olduğu için hafta içi akşam yemekleri için de mükemmel bir tercihtir. Tarifimizi adım adım uygulayarak siz de bu enfes
kremalı mantarlı makarnayı hazırlayabilirsiniz. Unutmadan, taze parmesan peyniriyle servis etmeyi ihmal etmeyin!
Malzemeler
Makarna ve Mantarlar İçin:
- 1 paket fettucine makarna
- 1 paket taze veya kuru mantar
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Sos İçin:
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 kutu krema
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak tozu
Süsleme İçin:
- Parmesan peyniri (rendelenmiş)
Hazırlanış
Öncelikle fettuccine
makarnayı, paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayıp, süzün. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. İnce kıyılmış sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından doğranmış mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Haşlanmış
makarnayı mantarlı karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. Başka bir küçük tavada, tereyağını eritin. Labneyi ve kremayı ekleyip, düşük ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Tuz, karabiber ve sarımsak tozuyla tatlandırın. Hazırladığınız kremalı sosu
makarnanın üzerine döküp iyice karıştırın. Sıcak olarak servis edin ve üzerine bolca parmesan peyniri serpin. Afiyet olsun!