Tarif Hakkında
Sıkıcı çorbalardan sıkıldınız mı? O zaman bu enfes sütlü patates çorbası tarifi tam size göre! Lezzetli ve yapımı kolay bu çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, mükemmel bir yemek alternatifi sunuyor. Hazırlaması oldukça pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olduğunda bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 3 adet patates (orta boy)* 1 adet soğan (orta boy)
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 1 litre su
* 1 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 3 diş sarımsak
* 1,5 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı köri tozu
* 1/2 çay kaşığı kimyon tozu
* 1 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı
1. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin. Soğanı ve sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.2. Unu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra üzerine suyu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
3. Patatesler piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Daha sonra sütü ve baharatları (tuz, karabiber, köri, kimyon) ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. İsteğe bağlı olarak çorbanızı daha koyu kıvam elde etmek için daha fazla un ekleyebilirsiniz. Kıvamını kontrol edip, dilediğiniz gibi ayarlamanız tavsiye edilir.
4. Çorbanızı tekrar kaynatın ve 5 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın ve sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!