Pratik Akşam Yemeği: Kremalı Tavuk Kuskus

Sıkıcı tereyağlı kuskus tariflerinden sıkıldıysanız, bu lezzetli ve pratik kremalı tavuk kuskus tarifimiz tam size göre! Akşam yemeği için hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Mantar, kapya biber ve baharatların uyumu ile damak zevkinize hitap edecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede sofranızı şenlendirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tada bayılacak! Özellikle yoğun iş temposundan sonra vaktinizi değerlendirmek için ideal bir seçenektir. Dilerseniz yanında farklı salatalarla da zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler

Bu kremalı tavuk kuskus tarifinde ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 4 adet mantar, 1 adet kapya biber, 2 adet sarımsak, 2 adet tavuk göğüs fileto, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı kuskus, 3 çay kaşığı tuz, 1,5 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 paket krema.

Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğüs filetolarını küp küp doğrayın. Mantarları ve kapya biberleri de uygun büyüklükte doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Tavaya sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Tavukları, mantarları ve kapya biberleri ekleyip, orta ateşte birkaç dakika soteleyin. Sarımsakları da ekleyip hafifçe kavurun. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra, kuskusu ekleyip, sıcak suyunu emmesi için 5 dakika kadar bekletin. Son olarak, kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Afiyet olsun!