Ramazan Lezzeti: Kuplarda Güllaç

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç, pratik ve porsiyonluk haliyle karşınızda! Bu tarifimizde, klasik güllaç lezzetini, tek kişilik kuplarda sunarak hem sunumunuzu güzelleştirecek hem de misafirlerinizi kolaylıkla ağırlamanızı sağlayacağız. Her lokmada ağzınızda dağılan, hafif ve ferahlatıcı bir tatlı deneyimi yaşamak için ideal. Hazırlık süresi oldukça kısa olup, malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Özellikle Ramazan sofralarınızın şık bir tamamlayıcısı olacak bu güllaç tarifi, sizleri bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 kilogram süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı gül suyu
* 12 yaprak güllaç yaprağı

Güllaç Hazırlama Adımları

1. Öncelikle sütü ve şekeri bir tencerede orta ateşte kaynatın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmayı unutmayın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.
2. Daha sonra ocaktan alın ve 1 yemek kaşığı gül suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Sütü soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğumasını sağlayabilirsiniz.
3. Soğuyan süt karışımını servis edeceğiniz kuplara pay edin. Her bir kupaya birkaç yaprak güllaç yerleştirin ve üzerine tekrar süt karışımından dökün. Bu işlemi tüm güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.
4. Son olarak, kupları buzdolabında en az 2 saat bekletin. Bu süre güllaç yapraklarının yumuşaması ve süt karışımını iyice emmesi için yeterlidir.
5. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ancak, sade haliyle bile oldukça lezzetlidir. Afiyet olsun!