Muhteşem Bir Lezzet: Hindi Sarma

Bu tarifte, kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla zenginleştirilmiş nefis bir iç pilav hazırlayacağız. Hindi filetoları ile sarıp, fırında pişireceğiz. Sonrasında ise, ferahlatıcı bir süzme yoğurt sosuyla servis edeceğiz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve sonuç inanılmaz lezzetli. Hem özel günlerinizde hem de hafta sonu yemeklerinizde gönül rahatlığıyla deneyebileceğiniz bir tarif. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes hindi sarmadan çok memnun kalacak. Malzemelerin kalitesi yemeğin lezzetini doğrudan etkilediği için, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Servis ederken yanına taze nane ve nar taneleri de ekleyebilirsiniz.

İç Pilav Hazırlama

Öncelikle iç pilav için, tereyağını bir tencerede eritiyoruz. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip, birkaç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak suyu, şekeri, yenibaharı, naneyi, tarçını ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Karışım kaynamaya başlayınca, ateşi kısıyoruz ve kuş üzümü ile dolmalık fıstığı da ilave ederek yaklaşık 15 dakika, pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen pilavı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra, hindi filetolarını dolduracak kadar kullanıyoruz.

Hindi Sarması ve Servis

Hindi filetolarını açıp, iç pilavdan koyuyoruz. Sıkıca sarıp, fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine az miktarda tereyağı ve baharat ekleyip, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen sarmaları servis tabağına alıyoruz. Ayrı bir kapta, süzme yoğurdu, ince kıyılmış sarımsak ve kırmızı biberi karıştırıp, bir sos hazırlıyoruz. Pişen pilavlı hindi sarmaları bu yoğurt sosuyla birlikte servis ediyoruz. İsteğe bağlı olarak, yanına taze nane ve nar taneleri ekleyebilirsiniz. Bu lezzetli iç pilavlı hindi sarma tarifimizi umarız beğenirsiniz!

Malzemeler

Hindi Sarması İçin:

* 6 parça hindi fileto
* 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı (silme) toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

İç Pilav İçin:

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı (silme) toz şeker
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Servis İçin:

* 300 gram süzme yoğurt
* 1 kase ayıklanmış nar
* 2-3 dal taze nane