Patlıcan Kumpir: Patatese Lezzetli Bir Alternatif

Patates kumpire benzersiz bir alternatif arayanlar için enfes bir tarif sunuyoruz. Bu tarif, klasik kumpirin tüm lezzetini patlıcanın eşsiz aromasıyla birleştiriyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak bu patlıcan kumpir, afiyetle yiyeceğiniz bir lezzet şöleni olacak. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu piknikleri için mükemmel bir seçenek. İşte, her lokmasında lezzeti tadacağınız, patlıcan kumpir tarifi...

Malzemeler

Patlıcan Hazırlığı:

* 2 adet büyük boy patlıcan* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Malzemeler:

* 1 kutu konserve mısır
* 6 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
* 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdeksiz, halka doğranmış)
* 1 su bardağı yeşil zeytin (çekirdeksiz, halka doğranmış)

Hazırlanış

1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin. Ardından iç kısımlarını, bir kaşık yardımıyla dikkatlice kazıyın. Kazıdığınız patlıcan içlerini küçük küpler halinde doğrayın. Bir kapta doğranmış patlıcanları, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice karıştırın.
2. Hazırladığınız patlıcan karışımını fırın tepsisine yayın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmeye dikkat edin.
3. Fırından çıkan patlıcanları hafifçe soğumaya bırakın. Daha sonra içlerine mısır, doğranmış turşular ve zeytinleri ekleyin. Dilediğiniz baharatları da ilave edebilirsiniz. (örneğin; pul biber)
4. Hazırladığınız patlıcan kumpirleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!