Pastırmalı Meze: Bir Lezzet Şöleni

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen, enfes bir meze. Bu pastırmalı lezzet, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu meze, hem özel günlerinizde hem de hafta içi akşam yemeklerinizde sofralarınıza şıklık katacak. Malzemelerin uyumu ve lezzet dengesi, bu tarifi benzersiz kılıyor. Özellikle pastırmanın tuzluluğu ve diğer malzemelerin uyumu, tadına doyamayacağınız bir deneyim sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınızın da çok beğeneceğinden emin olabilirsiniz. Şimdi, bu enfes mezenin nasıl hazırlandığına bir göz atalım.

Gerekli Malzemeler

* 15 adet pastırma
* 1 kase haşlanmış nohut
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz (veya fındık)
* 2 adet enginar (konserve veya taze)
* 1 avuç ceviz içi
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı tahin
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1/4 adet limon suyu
* Tuz
* Karabiber
* Kimyon

Hazırlanış

Öncelikle pastırmaları küçük parçalar halinde doğrayın ve orta ateşte kızartın. Kızaran pastırmaları kağıt havlu üzerine alarak yağını süzün. Daha sonra enginarları küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsağı incecik kıyın. Bir kapta haşlanmış nohut, doğranmış enginar, kızarmış pastırma, kıyılmış sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, hardal, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırın. Karışımı en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu sayede tatlar birbirine daha iyi karışacak ve mezenin aroması daha da güçlenecektir. Servis etmeden önce üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Bu pastırmalı meze soğuk veya ılık olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!