Bu tarif, zengin içerikli ve doyurucu bir çorba hazırlamanın mükemmel bir yoludur. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı, evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sıcak suyu ekledikten sonra, malzemelerin güzelce pişmesi için yeterli zamana izin verin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için dilediğiniz kadar su ekleyebilirsiniz. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
Et ve Bakliyatlar:
* 2 yemek kaşığı bitkisel yağ * 300 gram dana eti (kuzu eti yerine) * 1 çay bardağı nohut * 1 çay bardağı buğday * 1/2 çay bardağı yeşil mercimek * 2 litre sıcak su * 1 çorba kasesi kuru patlıcan
Baharat ve Sos:
* 3 yemek kaşığı bitkisel yağ * 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış) * 1/2 yemek kaşığı biber salçası * 1/2 yemek kaşığı domates salçası * 2 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı pul biber * 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanış
Öncelikle, dana etini küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye bitkisel yağı ekleyin ve eti orta ateşte kavurun. Soğanı ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Biber ve domates salçasını ekleyip, bir iki dakika daha kavurun. Nohut, buğday ve yeşil mercimeği ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, kuru patlıcanı ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ilave edin. Kapağını kapatarak, malzemeler yumuşayana kadar (yaklaşık 1-1,5 saat) kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi, kullanılan et ve bakliyatların türüne göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra, çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Bakliyat Çorbası Tarifiyle Lezzete Yolculuk
Bu tarif ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Bakliyatların zengin protein ve lif içeriği sayesinde, hem doyurucu hem de besleyici bir öğün elde edersiniz. Tarifimizi deneyerek siz de bu enfes lezzeti keşfedin.