Tarifin Hikayesi

Bu enfes yemeğin sırrı, özenle seçilmiş malzemelerin uyumunda gizli. Kemikli etin lezzeti, şehriyenin kıvamıyla birleşirken; soğan, biber ve domatesin aromaları da bu muhteşem lezzete eşlik ediyor. Hazırlaması oldukça kolay olan Ankara tava, sofralarınıza eşsiz bir lezzet şöleni getirecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler. Her lokmada damağınıza yayılan enfes tatlar, sizi Anadolu'nun geleneksel mutfak kültürüne bir yolculuğa çıkaracak. Malzemelerin tazeliğine ve kaliteye dikkat ederseniz, bu tarifi en güzel şekilde deneyimleyebilirsiniz. Pratik oluşu ile de oldukça ideal bir akşam yemeği seçeneği.

Gerekli Malzemeler

* 4 adet kemikli et parçası
* 3 su bardağı arpa şehriye
* 2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 4 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 3 adet domates (küp doğranmış)
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 3,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanış

Öncelikle, kemikli et parçalarını tencereye alıp, üzerine sıcak suyu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 1 saat kadar haşlayın. Etler yumuşadıktan sonra, tencereden alıp küçük parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir tavada tereyağını ve sıvı yağı eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından, küp doğranmış yeşil biberleri ve ezilmiş sarımsakları ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip, kısa süre kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Haşlanmış ve doğranmış eti tavaya ekleyin. Arpa şehriyeyi ilave edin ve sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek, malzemeleri iyice karıştırın. Tuzunu ekleyip, kısık ateşte şehriye yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun!