Tarifin Hikayesi
Bu enfes yemeğin sırrı, özenle seçilmiş malzemelerin uyumunda gizli. Kemikli etin lezzeti, şehriyenin kıvamıyla birleşirken; soğan, biber ve domatesin aromaları da bu muhteşem lezzete eşlik ediyor. Hazırlaması oldukça kolay olan Ankara tava, sofralarınıza eşsiz bir lezzet şöleni getirecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler. Her lokmada damağınıza yayılan enfes tatlar, sizi Anadolu'nun geleneksel mutfak kültürüne bir yolculuğa çıkaracak. Malzemelerin tazeliğine ve kaliteye dikkat ederseniz, bu tarifi en güzel şekilde deneyimleyebilirsiniz. Pratik oluşu ile de oldukça ideal bir akşam yemeği seçeneği.Gerekli Malzemeler
* 4 adet kemikli et parçası* 3 su bardağı arpa şehriye
* 2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 4 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 3 adet domates (küp doğranmış)
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 3,5 su bardağı sıcak su