Nefis Bir Lezzet: Etli Barbunya

Pratik ve doyurucu yemekler arayanlar için ideal bir tarif olan etli barbunya yemeği, hem lezzetli hem de yapımı kolaydır. Bu tarifimizde, taze ve kaliteli malzemeler kullanarak, sofralarınıza eşsiz bir aroma katacağız. Barbunya fasulyesinin eşsiz kıvamı ve dana etinin lezzeti, mükemmel bir uyum yakalayarak damak zevkinize hitap edecek. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenektir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeği çok seveceklerdir. Hazırlanması oldukça pratik olduğundan, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram barbunya fasulyesi
* 250 gram dana kuşbaşı et
* 1 adet kuru soğan
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış

Öncelikle, barbunya fasulyelerini yıkayıp, yaklaşık 1 saat suda bekletin. Soğanı ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, biber salçasını ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Kuşbaşı dana etini tencereye ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken ete, ıslatılmış barbunya fasulyelerini, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat veya barbunya fasulyeleri yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi barbunya fasulyesinin türüne göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Etli barbunya yemeğini, yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Ayrıca, bir kaşık yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz. Bu, yemeğe farklı bir lezzet katacaktır.