Nefis Bir Çorba Deneyimi

Akşam yemekleriniz için mükemmel bir başlangıç arayışındaysanız, bu kremalı köz biber ve domates çorbası tarifi tam size göre! Kızarmış biberlerin tatlılığı ile domateslerin ferahlığı, kremanın yoğunluğuyla buluşarak damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek. Sıcak bir günde bile serinletici bir etki yaratabilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbaya bayılacaklar. Özel günlerinizde veya sıradan akşam yemeklerinizde rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu tarif, mutfağınıza renk katacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

- 150 ml krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet büyük boy kırmızı biber
- 5 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanış

Öncelikle biberleri közleyin. Ardından soyup incecik doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Doğranmış biberleri ve domatesleri ilave edin. Biraz karıştırıp, sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Daha sonra çorbayı blendırdan geçirin. Kremayı ekleyip, karıştırın. Kısa bir süre daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu kremalı köz biber ve domates çorbasını, üzerine taze kekik veya maydanoz serperek servis edebilirsiniz. İsterseniz, çorbanızın yanında kızarmış ekmek veya kraker de ikram edebilirsiniz. Kış aylarında sıcak, yaz aylarında ise soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Bu çorba her mevsimde güzel bir tercih olacaktır.