Bu tarif, hafifliği ve enfes lezzetiyle sizi büyüleyecek. Köz domates çorbasının eşsiz tadını deneyimledikten sonra, tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde şık bir sunum imkanı sunuyor. Malzemelerin doğal lezzetleri ön plana çıkartılarak hazırlanan çorba, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbanın tadına bayılacaklar. Siz de bu muhteşem lezzeti hemen deneyin ve sofralarınıza renk katın. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!
Malzemeler
* 4 adet orta boy domates* 1 adet küçük boy soğan * 1 adet kapya biber * 2 diş sarımsak * 1 tutam tuz * 1 tutam karabiber * 1 çorba kaşığı çavdar unu * 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanış
Öncelikle, domatesleri, soğanı ve kapya biberi iyice yıkayın. Daha sonra, domateslerin kabuklarını soymak için üzerlerine haşlama işlemi uygulayabilirsiniz. Soğanı ve biberi küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da incecik kıyın. Tereyağını bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ve biberi ekleyip, hafifçe kavurun. Kıyılmış sarımsakları da ekleyip, bir dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Soyulmuş domatesleri tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra, çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Çavdar ununu azar azar ekleyip, çorbanın kıvamını ayarlayın. Arzuya göre, çorbanızı süsleyerek servis edebilirsiniz.
Servis Önerileri
Taze ekmek dilimleriyle veya bir kaşık krema ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine taze otlar serpip, sunumunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz.