Nefis Bir Patates Kavurması
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik ve ekonomik bir patates kavurması tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, her damak zevkinden insana hitap edecek kadar lezzetli. Az malzemeyle çok lezzet elde edeceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem hızlı bir akşam yemeği alternatifi hem de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir meze olarak tercih edebilirsiniz. Tarifimizde kullanılan baharatları kendi zevkinize göre ayarlayabilir, daha acı veya daha hafif bir tat elde edebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit ve anlaşılır. Afiyet olsun!
Malzemeler
Bu enfes patates kavurması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 4 adet orta boy patates, 1 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve taze maydanoz.
Hazırlanış
Öncelikle patatesleri yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ve tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Patatesler yumuşayana ve hafif kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kavurmaya devam edin. En son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilen bu patates kavurmasını, yoğurtla veya çeşitli soslarla birlikte deneyebilirsiniz. Yanında ekmek veya pilavla da servis edilebilir.