Patlıcanlı Köfte: Bir Lezzet Şöleni

Tadına doyum olmaz, ev yapımı köftelerin patlıcanla buluştuğu enfes bir tarif. Bu eşsiz lezzeti, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir sunumla birleştiriyoruz. Hem görsel hem de lezzet açısından zengin bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan patlıcanlı köfte, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifi takip ederek pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, sunum için farklı soslar deneyerek zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler

* 3 adet patlıcan
* 1 kg kıyma (dana/kuzu karışık)
* 2 adet soğan suyu
* 3 yemek kaşığı galeta unu
* 1/2 demet maydanoz
* 3 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1/2 su bardağı kızartma yağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı su (veya et suyu)

Hazırlanışı: Adım Adım Patlıcanlı Köfte

Öncelikle patlıcanları yıkayıp közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra incecik dilimleyin. Kıymayı, soğan suyunu, galeta ununu, ince kıyılmış maydanozu, sarımsağı, kimyonu, tuzu ve karabiberi derin bir kapta iyice yoğurun. Hazırladığınız kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, patlıcan dilimlerine sarın. Kızartma yağını bir tavada kızdırın ve patlıcan sarmal köfteleri her iki tarafını da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kızartılmış köfteleri salçalı sosun içine ekleyin. Bir su bardağı su veya et suyu ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Patlıcanlı köfteleri yoğurtla, farklı soslarla veya yanında pilav ve salata ile servis edebilirsiniz. Özel günlerinizde şık bir sunumla, sevdiklerinizi etkileyebilirsiniz.