Hızlı ve Kolay Peynirli Tart
Kahvaltılarınızı zenginleştirmek için ideal bir tarif olan peynirli tart, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkıyor. Bu enfes peynirli atıştırmalık, kısa sürede hazırlanıp fırında pişiriliyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir seçenek. Hafta sonu kahvaltılarınıza farklı bir tat katmak veya misafirlerinize sunmak için ideal. Hazırlaması oldukça basit olan bu tarif, mutfakta yeni olanlar için bile ideal. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir sürede fırına verip lezzetli bir kahvaltının keyfini çıkarabilirsiniz.Malzemeler: Hamur İçin
* 125 gram tereyağı* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 su bardağı un
Malzemeler: Peynirli Karışım İçin
* 1 kase lor peyniri* 100 gram beyaz peynir (kaşar veya başka bir tür)
* 1 adet yumurta beyazı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı çörek otu
* 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1. Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu işlem hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Dinlendirme süresi sonunda hamuru unlanmış bir tezgahta ince bir şekilde açın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlarını düzgünce yerleştirin.2. Peynirli karışım için; lor peyniri, beyaz peynir, yumurta beyazı, kırmızı toz biber ve çörek otunu bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, hamurun üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılıması için biraz bekleyin. İsteğe bağlı olarak üzerine taze kekik veya maydanoz serpiştirebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!