Nefis Bir Ege Lezzeti: Sebzeli Musakka
Hem hafif hem de doyurucu bir yemek arayışındaysanız, bu sebzeli musakka tarifi tam size göre! Ekonomik olmasıyla da dikkat çeken bu pratik tarif, kısa sürede hazırlanıp, sofralarınızı şenlendirecek. Taze sebzelerin uyumuyla hazırlanan bu musakka, her yaştan damak zevkine hitap edecek. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz enfes bir yemek. Özellikle yaz aylarında, taze sebzelerin bol olduğu dönemlerde hazırlanması oldukça keyifli. Hazırlaması kolay olmasının yanında sunumu da oldukça şık ve etkileyici. Deneyin ve tadına bakın, pişman olmayacaksınız!Malzemeler: Bol Sebzeli Musakka İçin Gerekliler
Bu enfes sebzeli musakka için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:* Sebze Karışımı: 2 adet patates, 2 adet patlıcan, 2 adet kabak, 2 adet domates, 2 adet soğan, 3 adet biber, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber.
* Beyaz Sos: 400 ml. süt, 1,5 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak.
* Üst Malzemeler: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 su bardağı sıcak su.
Hazırlanış: Adım Adım Sebzeli Musakka
1. Öncelikle sebzeleri yıkayıp temizleyin. Patates, patlıcan ve kabakları orta boy küpler halinde doğrayın. Soğan ve biberleri de doğrayarak hazırlayın. Domatesleri ise kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.2. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanları kavurun. Ardından doğranmış biberleri ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Diğer sebzeleri de ekleyip, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi ekleyin. Salçayı da ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
3. Ayrı bir kapta süt, un ve karabiberi çırpın. Sarımsakları ezip bu karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
4. Sebzelerin üzerine beyaz sosu döküp iyice karıştırın. Fırın kabına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 1/2 su bardağı sıcak suyu da üzerine gezdirin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!