Arabaşı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

Bu tarifte, lezzetli ve doyurucu bir Arabaşı çorbası hazırlamak için gereken malzemeleri bulacaksınız. Tarifimizde, klasik Arabaşı lezzetini yakalamak için özenle seçilmiş malzemeler kullanılmıştır. Tavuk suyu çorbanıza enfes bir aroma katarken, baharatlar ise eşsiz bir lezzet dengesi sağlayacaktır. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* Çorba Suyu İçin: 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz
* Hamur İçin: 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı un
* Kızartma İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 3 adet kemikli tavuk but, 1,5 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz
* Süsleme İçin: 1 adet limon

Arabaşı Çorbası Hazırlanışı

Öncelikle çorba suyunu hazırlayın: 1 litre suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra hamuru hazırlamak için 1 su bardağı suyu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 su bardağı unu yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru incecik açın ve küçük kareler halinde kesin. Bu kareleri kaynar suya atın ve haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Toz acı biberi de ilave edip karıştırın. Haşlanmış tavuk butlarını ekleyip, 1,5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynatın. Haşlanan tavukları ayırıp didikleyin. Çorbanın içine didiklenmiş tavukları ve haşlanmış hamurları ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin ve üzerine limon sıkın. Afiyet olsun!

Arabaşı Çorbası Sunumu ve Püf Noktaları

Arabaşı çorbası, sıcak olarak servis edilmelidir. Üzerine sıkılan limon suyu, çorbanın lezzetini tamamlar. İsterseniz çorbanızı maydanoz veya pul biberle süsleyebilirsiniz. Hamuru çok ince açarsanız, çorbanız daha lezzetli olacaktır. Tavuk suyu yerine, dana suyu da kullanabilirsiniz. Farklı bir lezzet deneyimi için, baharat miktarlarını da kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.