Mahluta Çorbası Nedir?

Yöresel bir lezzeti olan mahluta çorbası, farklı çorba tarifleri arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu enfes tarifle, hem damak zevkinize hitap eden hem de besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirincin muhteşem uyumuyla hazırlanan mahluta çorbası, hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı, tarifimizi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Malzemeler

Kuru Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz

Yumurta Sarısı Karışımı:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Baharat ve Yağlar:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber

Hazırlanışı

Öncelikle, kırmızı mercimekleri, bulguru ve pirinci yıkayıp, suda bir süre bekletin. Daha sonra, soğanı ve havucu tereyağı ve sıvı yağda kavurun. Baharatları ekleyip, kısa süre daha kavurmaya devam edin. Suyunu süzdüğünüz mercimek, bulgur ve pirinci tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, unu ve yoğurdu çırpın. Pişen çorbadan bir kepçe alarak yumurta sarısı karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra, bu karışımı çorbanın içerisine azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynamaması için dikkat edin. Çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!