Hafif ve Lezzetli Bir Tatlı: Mürdüm Erikli Muhallebi

Tatlı ve ekşi lezzetlerin mükemmel uyumunu arayanlar için ideal bir tarif olan mürdüm erikli muhallebi, ağır tatlılardan hoşlanmayanlar için de mükemmel bir seçenek. Bu tarifimizle, hem damak zevkinizi şımartacak hem de hafifliğiyle sizi yormayacak bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu muhallebi, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özel günlerinizde veya sıradan akşamlarınızda, tatlı krizlerinizi bastırmanın en güzel yolu. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte, ağız sulandıran mürdüm erikli muhallebi tarifimiz!

Malzemeler: Muhallebi İçin

* 800 mililitre süt
* 4 yemek kaşığı (silme) buğday nişastası
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilin
* 1 adet yumurta sarısı

Malzemeler: Mürdüm Eriği İçin

* 3 su bardağı mürdüm eriği* 3 tatlı kaşığı nişasta
* 1/2 çay bardağı toz şeker

Hazırlanışı: Adım Adım Mürdüm Erikli Muhallebi

1. Öncelikle, muhallebi için gerekli olan sütü, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını derin bir tencereye alın.
2. Çırpıcı yardımıyla iyice karıştırarak, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
3. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
4. Muhallebi kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
5. Ayrı bir tencerede, mürdüm eriklerini nişasta ve şeker ile birlikte orta ateşte pişirin.
6. Eriğin yumuşaması ve sos kıvamına gelmesi için karıştırarak pişirmeye devam edin.
7. Hazırladığınız muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mürdüm eriği sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine hindistan cevizi rendesi veya tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun!