7 adet mantar, 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, 1 adet kırmızı biber, 4,5 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı arpa şehriye, 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu, 4,5 su bardağı su, tuz ve karabiber. Bu malzemeler ile enfes bir mantar çorbası hazırlayacaksınız. Hazırlık aşamasında malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edin. Çorbanızın lezzetini artırmak için, dilediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Örneğin; kekik veya pul biber harika bir aroma katacaktır. Mantarları temizlerken dikkatli olun ve iyice yıkayın. Havucu ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
Çorbanın Hazırlanışı
Öncelikle, sıvı yağ ile mantarları, havucu ve kırmızı biberi orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra, sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, et suyu veya tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, arpa şehriyeyi ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra, ocaktan alın ve blenderdan geçirerek püre haline getirin. Son olarak, yoğurdu ekleyip karıştırın ve tuzunu, karabiberini ayarlayarak sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz taze maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Bu sebzeli mantar çorbası tarifinde, et suyu yerine sebze suyu da kullanabilirsiniz. Bu durumda, daha hafif bir çorba elde edersiniz. Yoğurt yerine krema da tercih edebilirsiniz ancak yoğurt daha hafif bir tat sunar. Çorbanızın kıvamını ayarlamak için, daha fazla su ekleyebilirsiniz. Arpa şehriyesini sevmiyorsanız, farklı bir çeşit makarna veya bulgur da kullanabilirsiniz. Servis etmeden önce, çorbanızı bir süre dinlendirmeniz lezzetinin daha da ortaya çıkmasına yardımcı olur.