Akşam yemekleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu tavuk şiş tarifiyle, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolayca bulunabiliyor. Siz de bu muhteşem lezzeti denemek için hemen malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!
Malzemeler
* 500 gram tavuk göğsü * 3 yemek kaşığı yoğurt * 5 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1-2 diş sarımsak (ezilmiş) * 1 tatlı kaşığı kekik * 1/2 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Daha sonra geniş bir kapta yoğurt, zeytinyağı, domates salçası, ezilmiş sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosun içine tavuk parçalarını ekleyin ve iyice harmanlayın. En az 30 dakika, daha da iyisi 1-2 saat buzdolabında dinlendirin ki tavuk sosu iyice içine çekip lezzetlensin. Dinlendirme işleminden sonra tavuk parçalarını şişlere dizin. Ardından, önceden ısıtılmış ızgarada veya fırında, her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Pişen tavuk şişleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav veya salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Pişen tavuk şişlerinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Taze maydanoz, dereotu gibi yeşillikler, yanında servis edeceğiniz salata veya pilav ile harika bir uyum sağlar. Ayrıca, üzerine limon sıkmak da lezzeti daha da artıracaktır. Deneyerek kendinize özel bir sunum oluşturabilirsiniz.