Isıtıcı ve Doyurucu Bir Lezzet: Terbiyeli Tavuk Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve sizi doyuracak nefis bir terbiyeli tavuk çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik oluşuyla hem de lezzetiyle tüm ailenizi mutlu edecek. Hazırlanması oldukça kolay olan çorba, malzemelerin uyumundan dolayı enfes bir aromaya sahip. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir kaseyle tüketmek büyük bir keyif verecektir. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir kıvam tercih ederseniz un miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca, üzerine taze kekik veya pul biber ekleyerek de farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Nefis Bir Çorba İçin Gerekliler

* 5-7 adet tavuk but
* 3 adet patates (küp doğranmış)
* 4 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 5 su bardağı su
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal
* 1 tutam maydanoz (kıyılmış)

Terbiyesi İçin:

* 1/2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı su
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanış: Sıcak ve Lezzetli Bir Tavuk Haşlama Çorbası

Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp tencereye alalım. Üzerine 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, suyun üzerinde oluşan köpükleri temizleyelim. Ardından, ince doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra küp doğranmış patates ve havuçları da tencereye ekleyelim. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ilave ederek, sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Terbiye için, küçük bir kapta unu 1 su bardağı su ile çırpıp, limon suyunu ekleyerek iyice karıştıralım. Sebzeler yumuşadığında, terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirelim. Son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!