Nefis Tavuk Dalyan Köfte
Klasik kıymalı dalyan köfte tarifini, sağlıklı ve hafif bir seçenek olan tavuk kıymasıyla yeniden yorumladık. Bu enfes tarifimizde, yumuşacık tavuk kıyması, lezzetli sebzelerle buluşarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Sıcak servis edildiğinde, eviniz mis gibi kokacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de hafta sonu özel günlerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu köfteleri, farklı soslarla da zenginleştirebilirsiniz. Ailenizle keyifli vakit geçirerek hazırlayacağınız bu pratik ve lezzetli yemek, sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve farkı hissedin!
Malzemeler
Köfte İçin:
300 gram tavuk kıyması, 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 1 diş sarımsak (ezilmiş), 4 dilim bayat ekmek içi (sütüyle ıslatılmış), 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber
Sebzeler İçin:
1 adet orta boy patates (küp doğranmış), 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış), 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya taze)
Sos İçin:
1 adet büyük boy domates (küp doğranmış), 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak (ezilmiş), 1/2 su bardağı su, 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanış
Köfteleri Hazırlama:
Tavuk kıymasını, ince kıyılmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, ıslatılmış ekmek içini, yumurtayı, tuzu, pul biberi ve karabiberi derin bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra küçük köfteler hazırlayın. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Sebzeleri ve Sosu Hazırlama:
Patates, havuç ve bezelyeleri ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız köftelerin üzerine sebzeleri yayın. Domatesleri, zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp, köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın.
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir dalyan köfte için, köfte harcına 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. İsterseniz, fırın yerine, köfteleri tavada da pişirebilirsiniz. Fırında pişirdiğinizde daha az yağ kullanmış olursunuz. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz serpiştirebilirsiniz.