Tarif Hakkında

Bu tarif, geleneksel bir çorbanın eşsiz lezzetini yeniden yorumluyor. Özellikle kış aylarında, sıcak ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorba, hem lezzetli hem de besleyici. Sıcak ve baharatlı yapısıyla soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, mutfakta yeni deneyimler arayanlar için mükemmel bir tercih. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem doyurucu hem de hafif bir yemek arayanlar için bu tarif mutlaka denenmeli.

Malzemeler

Kıyma Karışımı:

* 300 gram yağsız kıyma
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 su bardağı nar ekşisi
* 1/2 su bardağı sıvı yağ

Çorba İçin:

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 su bardağı baldo pirinç
* 1 litre sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1-2 çay kaşığı karabiber
* 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
* 1 tutam pul biber

Hazırlanış

Öncelikle kıymayı, tuzu, karabiberi, nar ekşisini ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra, bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İnce kıyılmış kuru soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domates salçasını ilave ederek, hafifçe kavurun. Baldo pirinci ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, kaynatın. Kıyma karışımını çorbaya ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak, ince kıyılmış maydanoz ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!