Begova Çorbası: Soğuk Kış Günlerinin Vazgeçilmezi

Boşnak mutfağının eşsiz lezzeti olan bu çorba, soğuk havalarda vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Tarifimizde, geleneksel yöntemlere sadık kalarak, size enfes bir begova çorbası deneyimi sunuyoruz. Zengin içeriği ve kolay hazırlanışı ile mutfaklarınızda sıklıkla yer alacak bu çorba, hem doyurucu hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek! Çorbanın kıvamını ayarlayarak dilediğiniz gibi yoğunlukta yapabilirsiniz. Özellikle çocuklar için de ideal bir besleyici seçenek.

Malzemeler

Çorba İçin: 3 adet tavuk göğsü, 1 adet havuç, 2 adet patates, 1 su bardağı bamya, 1 adet defne yaprağı, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı margarin, 1/2 demet maydanoz
Beşamel Sos İçin: 2 yemek kaşığı un, 50 ml krema, 1 adet limon suyu, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini haşlayıp, suyunu ayırın. Daha sonra havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Ayrı bir tencerede margarini eritin ve unu ekleyerek kavurun. Ardından haşlanmış tavuk suyu, doğranmış sebzeler, bamya ve defne yaprağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Haşlanmış tavuk göğüslerini de ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Bu arada beşamel sosu için unu ve margarini bir tencerede kavurun. Sütü azar azar ekleyerek karıştırın. Krema, limon suyu, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Son olarak, beşamel sosunu çorbaya ekleyip karıştırın. Maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!