Tarif Hakkında

Kış sebzesi olarak bilinen karalahana, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetiştiriliyor. Karalahana çorbası, hem doyurucu hem de sağlıklı, oldukça besleyici bir çorba çeşididir. Bol lif içeren yapısıyla sindirim sistemine de faydalıdır. Özellikle soğuk kış günlerinde vücudu ısıtarak enerji verir. Hazırlaması oldukça kolay ve pratiktir. Aileniz ve misafirleriniz için ideal bir kış çorbası alternatifi sunar. Malzemeleri kolayca temin edilebilir ve her mutfakta bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir çorba sofralarınıza gelecek.

Malzemeler

- 1 demet karalahana- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu küp küp doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Doğranmış havucu da ekleyip 2 dakika daha kavurun. Karışık salçayı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, doğranmış karalahanayı tencereye ilave edin. Mısır ununu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Haşlanmış barbunyayı ve mısırı ekleyerek 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip, tatlandırın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha koyu renk bir çorba elde etmek için, karalahanayı daha uzun süre pişirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak çorbaya, doğranmış patates veya diğer sebzeler de ekleyebilirsiniz. Daha kıvamlı bir çorba tercih ediyorsanız, mısır unu miktarını artırabilirsiniz. Servis yapmadan önce, üzerine bir kaşık yoğurt veya ekşi krema ekleyebilirsiniz. Bu tarifle karalahana çorbasını en güzel şekilde hazırlayabilirsiniz.