Tarifin Hikayesi

Bu kırmızı mercimek çorbası tarifi, hem lezzetli hem de besleyici bir yemek deneyimi sunuyor. Tarifimizde kullanılan kuru soğan, çorbanın besin değerini artırırken, defne yaprağı ise enfes bir aroma katıyor. Sıcak servis edilen çorba, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak ve enerji verecektir. Hazırlığı oldukça pratik olan bu çorbayı, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de hafta sonu brunchlarınızda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu lezzete bayılacak! Her lokmada kendinizi şımartmaya hazır olun. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapacağı, vazgeçilmez bir tarif.

Malzemeler

* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı un
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet defne yaprağı
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* 2 litre tavuk suyu
* 2 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanış

Öncelikle, kuru soğanı ince ince doğrayın. Derin bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyin ve 1 dakika kadar kavurarak unun kokusunu uçurun. 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyin. 2 litre tavuk suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirebilir veya tercihinize göre püre haline getirebilirsiniz. Son olarak, 2 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu kırmızı mercimek çorbasını, üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Yanında ekmek, pide veya çıtır kızarmış ekmek parçalarıyla servis edebilirsiniz.