Kremalı Brokoli Çorbası: Kışın En Sıcak Lezzeti
Bu tarifle, hem lezzetli hem de besleyici bir kremalı brokoli çorbası hazırlayacaksınız. Kış aylarının vazgeçilmez çorbası olacak bu tarif, kolay yapımı ve muhteşem tadıyla damakları şenlendirecek. Bolca vitamin ve mineral içeren brokoli, sağlıklı ve dengeli beslenmenize katkı sağlayacak. Çorbanın kremalı dokusu ise, her kaşıkta ayrı bir lezzet deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça basit olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de hafta sonu brunchlarınızda rahatlıkla deneyebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbayı çok sevecek! Hem sıcak hem de soğuk tüketebileceğiniz bu pratik tarif, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek.Malzemeler
* 2 demet taze brokoli* 1 adet orta boy soğan* 6 su bardağı sebze suyu veya su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 tatlı kaşığı karabiber (veya damak zevkinize göre)
* 2 yemek kaşığı krema veya süt (tercihe bağlı)
* 1/4 demet taze dereotu (süslemek için)
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun.2. Ardından yıkayıp çiçeklerine ayırdığınız brokolileri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kadar soteleyin.
3. Sebze suyunu veya suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Kremsi bir kıvam elde etmek için çorbayı tekrar tencereye alıp, krema veya sütü ekleyin ve iyice karıştırın.
5. Dilerseniz çorbanızı birkaç dakika daha kısık ateşte ısıtabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin. Afiyet olsun!