Tarif Hakkında
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, vitamin deposu bir tavuk çorbası tarifiyle karşınızdayız! Pratik hazırlanışı ve enfes lezzetiyle tüm ailenizin beğenisini kazanacak bu tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek. Sıcacık bir kase çorba ile keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri bir araya getirerek, adım adım tarifimizi takip edin ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzete kendinizi bırakın. Ailenizle birlikte paylaşabileceğiniz bu enfes tavuk çorbası, haftalık menünüze yeni bir soluk getirecek. Hem pratik hem de sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçenektir.
Malzemeler
- 3 adet tavuk but
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı ince tel şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 litre sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı
Öncelikle, tavuk butları yıkayıp tencereye alalım ve üzerine 2 litre sıcak suyu ekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra, orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirelim. Tavuklar piştikten sonra, kemiklerinden ayırıp didikleyelim. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Havucu ve patatesi küp küp doğrayalım. Zeytinyağını tencereye alıp, soğanı ve sarımsağı hafifçe kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyip, 1 dakika kadar kavuralım. Unu ekleyip, kısa süre kavurduktan sonra, doğradığımız patates ve havucu ilave edelim. Kırmızı mercimeği ve sıcak suyu ekleyip, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, didiklediğimiz tavuk etini, baharatları ve tel şehriyeyi ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp, 15-20 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir tavuk çorbası için, tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatıp, çorbaya ekleyebilirsiniz. İsterseniz, çorbanıza doğranmış maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz. Baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı daha kıvamlı hale getirmek için, pişirmeden önce birkaç yemek kaşığı pirinç unu ekleyebilirsiniz.