Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, aynı zamanda protein ve vitamin deposu olan nefis bir tavuklu sebzeli çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün seçeneği sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan çorbanızı, ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Özellikle soğuk algınlığı dönemlerinde vücudunuzu destekleyecek harika bir seçenektir. Çorbanın lezzetini artırmak için, dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Deneyerek size en uygun tarifi oluşturabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay temin edilebilir.

Malzemeler

Çorba İçin:

* 2 adet tavuk kalça
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 sap kereviz (küp doğranmış)
* 1 adet havuç (küp doğranmış)
* 150 gram mantar (dilim doğranmış)
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos İçin:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı süt

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk kalçaları haşlayarak suyunu alalım ve küp küp doğrayalım. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, kereviz ve havucu 5 dakika kadar soteleyin. Ardından mantarları ekleyip 2 dakika daha sote etmeye devam edin. Haşlanmış ve doğranmış tavukları tencereye ekleyin. Üzerine su ve tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bu sırada beşamel sosu hazırlayın; tereyağını eritip unu ekleyerek kavurun. Ardından sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin veya tercihe bağlı olarak püre yapmadan da servis edebilirsiniz. Beşamel sosu çorbaya ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha zengin bir aroma için, çorbaya birkaç dal taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza biraz krema veya yoğurt da ekleyebilirsiniz. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.