Tarif Hakkında
Pratik ve sağlıklı bir öğle veya akşam yemeği seçeneği arayanlar için mükemmel bir tarifle karşınızdayız! Bu kuşkonmaz salatası, hem lezzetli hem de besleyici. Hazırlaması oldukça kolay ve damak tadınıza uygun şekilde malzemeleri değiştirebilirsiniz. Örneğin, farklı otlar ekleyerek veya farklı baklagiller kullanarak tarifte değişiklikler yapabilirsiniz. Salatanın tazeliğini korumak için malzemeleri mümkün olduğunca taze kullanmaya özen gösterin. Afiyet olsun!
Malzemeler
Sebzeler:
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 5 dal kuşkonmaz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Sos:
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı
Öncelikle havuç, kabak ve kuşkonmazları yıkayıp temizleyin. Havuç ve kabakları istediğiniz boyutlarda doğrayın. Kuşkonmazları da yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Ardından, orta ateşte bir tencerede havuç ve kabakları yumuşayana kadar haşlayın. Kuşkonmazları da son 5 dakika ekleyerek haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan sebzeleri, haşlanmış nohut ile bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve kekiği çırpın ve sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu sebze ve nohut karışımına ekleyip iyice karıştırın. Kuşkonmaz salatası hazır! Servis etmeden önce 15-20 dakika buzdolabında bekletmek, daha lezzetli olmasını sağlar.