Tarif Hakkında

Bu tarifle, dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz enfes bir yoğurt çorbası yapacaksınız. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu çorba, özellikle yoğun günlerinizde size zaman kazandıracak. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlanışı da bir o kadar kolay. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu çorbayı, ağır yemeklerden sonra da tercih edebilirsiniz. Hafifliği ve ferahlığıyla damak tadınıza hitap edecektir. Aileniz ve misafirleriniz için ideal bir tercih olacaktır.

Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çimdik tuz
* 4 su bardağı su (çorba için)
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 30 gram tereyağı

Hazırlanışı

1. Öncelikle, tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Daha sonra, suyu azar azar ekleyerek sürekli karıştırmaya devam edin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ihtiyaç duyduğunuz kadar artırabilirsiniz. Kaynamaya başlayınca, yoğurdu ve yumurtayı çırparak yavaşça ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Çorba koyulaşmaya başladığında, tuz ve naneyi ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi

Yoğurt çorbasını sıcak servis etmek isterseniz, üzerine bir kaşık tereyağı veya kızartılmış kızarmış ekmek kırıntıları ekleyebilirsiniz. Soğuk servis etmek isterseniz, buzdolabında biraz soğuttuktan sonra taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.