Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, şifa deposu bir kış çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bol sebzeli ve pratik yapım süreciyle öne çıkan bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Kerevizin eşsiz aroması ve diğer sebzelerin lezzet uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Çorbanın kıvamını ve lezzetini size bırakıyoruz; dilediğiniz gibi baharatları ayarlayabilir, farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz, besleyici ve doyurucu bir seçenek. Hem vücudunuzu ısıtacak hem de sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacak bu tarif, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hazırlanması oldukça kolay ve hızlıdır, bu yüzden yoğun günlerinizde bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Sıcak servis edilmesi önerilir.

Malzemeler

* 3 adet patates
* 2 adet kapya biber
* 1 adet kereviz* 1 adet havuç
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 6 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 dal taze soğan

Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri, kapya biberleri, kerevizi ve havucu yıkayıp temizleyin. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Kapya biberleri de orta boyda doğrayın. Kerevizi ince ince doğrayın veya rendeleyin. Büyük bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Doğranmış sebzeleri tencereye ekleyin ve orta ateşte 5-7 dakika kadar soteleyin. Sebzeler hafifçe yumuşayınca üzerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen sebzeleri blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz çorbaya sütü ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber, muskat cevizi ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırın. Taze soğanları ince ince doğrayıp çorbanın üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları

Daha yoğun bir aroma için kereviz saplarını da kullanabilirsiniz. Çorbanızı daha besleyici hale getirmek için mercimek veya nohut ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak çorbanıza limon suyu ekleyebilirsiniz. Kremalı bir kıvam için daha fazla süt kullanabilirsiniz. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.