Tarif Hakkında

Bu enfes sebze çorbası tarifi, hem lezzetiyle hem de yüksek vitamin içeriğiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bol sebze ve aromatik baharatların uyumu, bu çorbayı benzersiz kılıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, kısa sürede hazırlayıp, ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen çorba, her mevsimde farklı lezzetler sunuyor. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, taze sebzelerin vitaminleriyle de bedeninize enerji verecektir. Denemeden geçmeyin, pişirdiğiniz an favori tarifiniz olacağına eminiz! Bir de üzerine taze ekmek dilimleriyle servis etmeyi unutmayın.

Malzemeler

Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 500 gram pırasa yaprağı, 6-7 adet kereviz sapı, 1 adet patates, 1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı kimyon, 1 litre su, 2 yemek kaşığı labne, 1 yemek kaşığı un.

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı, havucu, pırasayı, kerevizi ve patatesi yıkayıp temizleyin. Ardından soğanı ince ince doğrayın. Havucu, pırasayı, kerevizi ve patatesi de küçük küpler halinde doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış havuç, pırasa, kereviz ve patatesi tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Baharatları (tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon) ekleyip karıştırın. 1 litre suyu ilave edip, kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin veya çorba püre haline getirin. Daha sonra çorbayı tekrar tencereye alıp, un ve labneyi ekleyip karıştırarak kaynatın. Dondurulmuş bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Sebze çorbasınızı daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf nokta: Taze otlar (maydanoz, dereotu) ekleyebilirsiniz. İsterseniz çorbanıza limon suyu sıkabilirsiniz. Krema veya yoğurt ekleyerek daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Sebzelerin türünü ve miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Baharat miktarını da tercihlerinize göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz. Dilerseniz çorbanıza kıyılmış ceviz veya fındık ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.