Efsanevi Limon Soslu Kurabiye Tarifi

Kış günlerinin vazgeçilmez içeceği kahvenin yanında harika bir lezzet deneyimi sunacak, enfes bir limon soslu kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve yapımı oldukça kolay. Yumuşacık kıvamıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak kurabiyeler için gerekli malzemeleri ve adım adım hazırlanışını aşağıda bulabilirsiniz. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızın şıklığına şıklık katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık süreci oldukça kısa olduğu için özel günlerinizde de tercih edebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes kurabiyelerden çok memnun kalacaklardır. Sıcacık bir kahve eşliğinde keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak bu tarif, mutfağınızın yeni favorisi olacak.

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

125 gram tereyağı, 1 adet yumurta, ½ su bardağı nişasta, ½ su bardağı pudra şekeri, 3 su bardağı un, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı haşhaş, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu.

Malzemeler: Limon Sosu

5 yemek kaşığı pudra şekeri, 2-3 yemek kaşığı limon suyu.

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra, yumuşamış tereyağını, yumurtayı, nişastayı, pudra şekerini, unu, limon kabuğunu, limon suyunu, haşhaşı, vanilyayı ve kabartma tozunu geniş bir kapta iyice yoğurun. Eğer hamurunuz çok sert gelirse, azar azar biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, pudra şekerini ve limon suyunu bir kapta çırpıp limon sosunu hazırlayın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine hazırladığınız limon sosunu gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!