Nefis Mantar Soslu Tavuk Bonfile

Bol proteinli ve doyurucu bir yemek arayışındaysanız, bu mantar soslu tavuk bonfile tarifi tam size göre! Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar özel. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal olan bu tarif, hızlıca hazırlanıp sofranızı şenlendirecek. Tavuk bonfilelerinin yumuşaklığı ve mantar sosunun enfes aroması, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Tarifin her aşamasını ayrıntılı bir şekilde açıkladığımız için, mutfağa yeni başlayanlar bile kolayca yapabilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hazırlama süreci oldukça kolay ve hızlıdır, deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler: Tavuk Bonfileleri İçin

* 3 adet tavuk bonfile* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı köri
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Malzemeler: Mantar Sosu İçin

* 400 gram mantar (tercihen çeşitli türleri)
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle tavuk bonfilelerini yıkayıp kurulayalım. Daha sonra bir kapta zeytinyağı, kırmızı biber, kimyon, köri, karabiber ve tuzu karıştıralım. Bu karışımı tavuk bonfilelerinin üzerine güzelce sürelim ve en az 15 dakika marine edelim. Marine etme işlemi bittikten sonra, orta ateşte bir tavada tavuk bonfilelerini her iki tarafını da güzelce kızarana kadar pişirelim. Pişen tavuk bonfilelerini bir kenara alalım. Aynı tavada soğanı ve sarımsağı kavuralım. Ardından doğranmış mantarları ekleyip yumuşayana kadar soteleyelim. Üzerine unu ekleyip 1 dakika kadar kavuralım. Sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edip, mantar sosunu 1-2 dakika daha pişirelim. Pişen tavuk bonfilelerini mantar sosunun içine ekleyip, sosla birlikte birkaç dakika daha pişirelim. Sıcak olarak servis edelim.