Mantarlı Fettuccine Alfredo: Lezzetli Bir Tarif

Klasik Alfredo sosu, parmesan peyniri ve tereyağı ile hazırlanan kremalı bir sostur. Bu tarifte ise, klasik lezzete mantarların eşsiz aroması ekleniyor. İsterseniz tavuk veya diğer sevdiğiniz malzemeleri de ilave ederek kendi özgün Fettuccine Alfredo'nuzu yaratabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlanması oldukça pratik. Ailenizle veya arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu enfes makarna yemeği, kısa sürede hazırlanıp sofranızı şenlendirecek. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederek, mükemmel bir Fettuccine Alfredo deneyimi yaşayabilirsiniz.

Malzemeler

* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 50 gram toz parmesan peyniri
* 100 gram krema
* 30 mililitre süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 paket fettuccine makarna

Hazırlanış

1. Öncelikle fettuccine makarnalarını, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzüp kenara alın. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ince kıyılmış sarımsakları hafifçe kavurun. Sarımsakların kokusu çıktığında, dilimlenmiş mantarları ekleyip 5-7 dakika kadar soteleyin. Mantarlar yumuşadığında, tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Daha sonra krema ve sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, sosu kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Sos kıvam aldıktan sonra, rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Haşlanmış fettuccine makarnalarını sosun içine ekleyin ve karıştırarak servis yapın. İsterseniz üzerine taze kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Servis Önerileri

Taze fesleğen veya kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında bir kadeh beyaz şarap da oldukça uygun bir tercih olacaktır. Afiyet olsun!