Hızlı ve Pratik Elma Tatlısı
Evde mis gibi elma ve tarçın kokuları eşliğinde, lezzetli bir tatlı hazırlamak ister misiniz? Bu tarifle, sadece birkaç dakika içinde enfes bir elma tatlısını mikrodalgada pişirebilirsiniz. Malzemeleri kolayca bulabilir, hazırlaması ise oldukça basittir. Hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin çok seveceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hatta akşamüstü çay saatiniz için ideal bir ikramlıktır. Sıcak servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Bu pratik tarifle, tatlı krizlerinize anında çözüm bulabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı- 1 adet kırmızı elma (isterseniz yeşil elma da kullanabilirsiniz)
- 1/4 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı ceviz (fındık veya badem ile de deneyebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (beyaz şeker de kullanılabilir)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı bal (akçaağaç şurubu da tercih edilebilir)
Hazırlanışı: Mikrodalgada Elma Tatlısı
1. Öncelikle elmayı soyup, çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde doğrayın.2. Mikrodalga fırına uygun bir kaba tereyağını koyup, eritin.
3. Erimiş tereyağına doğranmış elmaları ekleyip, 1 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak yumuşatın.
4. Daha sonra yulaf ezmesi, ceviz, yulaf unu, esmer şeker, tuz, tarçın ve balı ekleyin.
5. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve mikrodalgada yüksek ayarda 2-3 dakika pişirin. Pişirme süresi mikrodalganızın gücüne göre değişiklik gösterebilir.
6. Pişirme süresi boyunca ara ara karıştırmayı unutmayın. Elma tatlısının kıvamına göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
7. Piştikten sonra sıcak servis edin. Dilerseniz üzerine bir top dondurma ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!