Hızlı ve Pratik Milföy Mantısı Tarifi

Çıtır çıtır milföy hamuru ile hazırlanan bu farklı mantı tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de kısa sürede hazırlanacak. Klasik mantı tariflerine harika bir alternatif olan bu lezzet, hem kolaylığı hem de enfes tadıyla mutfağınızın yeni favorisi olacak. Hazırlaması oldukça pratik olan tarifimiz, yoğun günlerinizde bile rahatlıkla yapabileceğiniz bir akşam yemeği seçeneği sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacaklar. Özellikle çocukların çok seveceği bu tarif, haftalık menülerinizde sıkça yer alacak. Deneyin ve farkı görün!

Milföy Mantısı İç Malzemesi

Öncelikle mantımızın iç harcını hazırlayalım. 300 gram kıymayı, rendelenmiş 1 adet soğanla, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz ile birlikte güzelce karıştırın. İç harcınız hazır. Kıymanın suyunu iyice salmaması için malzemeleri iyice yoğurmak önemlidir. Harcın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha sulu bir iç harç istiyorsanız, az miktarda su ekleyebilirsiniz.

Servis İçin Yoğurt Sosu

Servis için enfes bir yoğurt sosu hazırlamak da oldukça önemli. 1 kase yoğurdu, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 tutam ince kıyılmış nane ve 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Yoğurt sosunu biraz tuzla tatlandırabilirsiniz. Bu sos, milföy mantısının çıtır çıtır dışıyla mükemmel bir uyum yakalayacak. Dilerseniz, sosu daha aromatik hale getirmek için pul biber de ekleyebilirsiniz.

Milföy Mantısı Hazırlama

Milföy hamurunu açıp, küçük kareler halinde kesin. Her kare milföyün ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar koyun. Kareleri köşelerinden birleştirerek üçgen şeklinde kapatın. Hazırladığınız üçgenleri fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen milföy mantılarını yoğurt sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun!