İki Lezzetin Mükemmel Uyumu: Tiramisu Kapkek
Ne tiramisu'dan vazgeçebildik ne de enfes kapkeklerden. Bu tarifte, bu iki muhteşem tatlıyı bir araya getirdik ve ortaya enfes bir sonuç çıktı. Minik boyutuyla damakta bıraktığı lezzet, her lokmada sizi yeniden büyüleyecek. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikramlıktır. Özel günlerinizde veya misafirlerinizi ağırladığınızda gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Bu tarifle hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edeceksiniz.Malzemeler: Kapkek Hamuru İçin
* 2 adet yumurta* 3/4 su bardağı esmer şeker
* 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1,5 su bardağı un
* 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 1/2 tatlı kaşığı granül kahve
Malzemeler: Tiramisu Kreması İçin
* 400 gram mascarpone peyniri* 1/2 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı konyak (isteğe bağlı)
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1/2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Hazırlanışı: Kapkek Hamuru
1. Öncelikle, tereyağını ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.2. Sütü ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırıp, yavaşça hamura ekleyin.
3. Sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp hamura yavaşça ekleyerek iyice karıştırın.
4. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış ve unlanmış kapkek kalıplarına paylaştırın.
5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Hazırlanışı: Tiramisu Kreması ve Süsleme
1. Mascarpone peynirini ve toz şekeri mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpın.2. Yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Konyak'ı ekleyip karıştırın.
3. Pişen kapkekler soğuduktan sonra üzerine tiramisu kremasını sürün.
4. Üzerine kakao ve Türk kahvesini karıştırarak elde ettiğiniz karışımı serpiştirin.
5. Servis etmeden önce buzdolabında en az 30 dakika bekletin.