Bildiğiniz tüm patatesli kek tariflerini unutun! Bu tarifle ağızları şaşırtacağınız enfes bir lezzet sizi bekliyor. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kek, pratikliğiyle de dikkat çekecek. Hafif, yumuşak ve ağızda dağılan dokusuyla, tüm ailenizin favorisi olmaya aday. Deneyen herkes tarifini soracak, emin olabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, fırında kısa bir süre beklemeniz yeterli. Sıcacık servis etmeyi unutmayın!
Gerekli Malzemeler
- 2 adet küçük boy patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş) - 3 adet yumurta - 1 çay bardağı sıvıyağ - 5 yemek kaşığı un - 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış) - 1 su bardağı yoğurt - 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış) - 1 paket kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı (silme) pul biber (isteğe bağlı) - 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
Patatesli Kek Hazırlama Adımları
Öncelikle haşlanmış patatesleri püre haline getirin. Daha sonra geniş bir kapta yumurtaları, sıvı yağı, unu, beyaz peyniri, yoğurdu, maydanozu, kabartma tozunu, tuzu ve pul biberi (kullanıyorsanız) iyice çırpın. Hazırladığınız patates puresini de ekleyip karışımı iyice karıştırın. Son olarak, ince ince kıyılmış kuru soğanı ekleyip hafifçe karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen kekleri kalıplardan çıkarıp, soğumadan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Muffin Kalıplarında Pişirme İpuçları
Muffin kalıplarını yağlayarak veya yağlı kağıt kullanarak keklerin yapışmasını engelleyebilirsiniz. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden kekin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. İsteğe bağlı olarak üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir patatesli kek tarifi oluşturabilirsiniz. Soğuyan kekleri buzdolabında saklayabilir ve daha sonra tüketebilirsiniz.