Muhteşem Bir Kek Deneyimi

Bu tarifle, ağızda dağılan, unutulmaz bir muhallebi dolgulu kek hazırlayacaksınız. Her lokmada yoğun lezzet ve mükemmel bir doku sizi bekliyor. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu nefis kek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir ikram. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimizle, kısa sürede enfes bir sonuç elde edeceksiniz. Malzemelerin kalitesi, lezzeti doğrudan etkileyeceği için, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Kekin yumuşak ve nemli olmasını sağlamak için, un miktarını kontrollü bir şekilde ekleyin. İşte tarif detayları…

Kek Hamurunun Malzemeleri

* 2 adet büyük boy yumurta
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 çay bardağı pekmez
* 2 yemek kaşığı tahin
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 yemek kaşığı kakao
* 1 çimdik tuz
* 1-1,5 su bardağı un

Muhallebi Dolgusunun Malzemeleri

* 1,5 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı bal
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanış

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları, zeytinyağını, sütü, pekmezi, tahini, kabartma tozunu, kakaoyu ve tuzu bir kapta iyice çırpın. Ardından azar azar unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Daha sonra muhallebi dolgusuna geçelim. Sütü, nişastayı, unu, balı ve tereyağını bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp, Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi kek hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimler halinde keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!