Lezzetli Bir Cheesecake Deneyimi

Bu tarif, fıstık ezmesi, çikolata ve kakaolu bisküvinin mükemmel uyumunu sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu cheesecake, damak zevkinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Unutulmaz bir tatlı deneyimi için, malzemeleri dikkatlice seçmenizi ve adımları takip etmenizi öneririz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmesi önerilir. Sıcak veya soğuk çay ile harika bir uyum yakalar. Özel günlerinizin veya keyifli anlarınızın vazgeçilmez tatlısı olabilir.

Malzemeler ve Hazırlanışı

Cheesecake İçin: 400 gram sürülebilir beyaz peynir, 2 çay bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı un, 200 gram sıvı krema, 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı (tepeleme) fıstık ezmesi, 100 gram sütlü çikolata, 1 paket vanilin.
Kuru Taban İçin: 1,5 paket kakaolu bisküvi, 100 gram eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 çay kaşığı toz zencefil. Bisküvileri rondodan geçirerek ufalamamız gerekiyor, ardından eritilmiş tereyağı, fıstık ezmesi ve zencefili ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı kek kalıbına yayın ve bastırarak sıkıştırın.
Çikolata Sosu İçin: 100 gram çikolata, 100 gram krema, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay kaşığı tarçın. Çikolata, krema ve tereyağını benmari usulü eritip, tarçın ekleyerek karıştırın. Soğuyan cheesecake'in üzerine dökün.

Süsleme ve Servis

2 avuç yer fıstığını incecik kıyın ve soğuyan cheesecake'in üzerine serpin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Arzuya bağlı olarak, sosu üzerine değil, yanında da servis edebilirsiniz.