Nefis Bir Lezzet: Krem Karamelli Kek

Çocukların ve misafirlerinizin bayılacağı, üstü çıtır çıtır krem karamel, altı yumuşacık ve sünger gibi bir kek tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Sıcacık bir fincan çay veya kahve eşliğinde servis edebileceğiniz bu kek, her yaştan insanın damak tadına hitap edecektir. Özel günlerinizin veya hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu etmeye hazır olun. Unutmayın, tarifteki malzemeleri dilediğiniz gibi ayarlayarak, kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Aileniz ve dostlarınız bu enfes keke bayılacaklar!

Malzemeler: Karamel Sosu

Karamel sosu için; 1 çay bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı suyu orta ateşte karıştırarak, altın sarısı bir karamel elde edin. 1,5 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın. Karameliniz hazır! Bu sosu kek kalıbınızın tabanına eşit şekilde yayın. Karameliniz soğumaya başlayınca bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bu adım oldukça önemlidir çünkü karamelin kekin dibine yapışmasını sağlayacaktır. Karamel sosunun kalıbın her yerine eşit şekilde dağılması kekin eşit şekilde pişmesini sağlar. Sosu yayınırken dikkatli olun ve yanmayın. Soğuma süresi, karamelin kıvamına bağlı olarak değişebilir.

Malzemeler: Kek ve Krema

Kek için; 3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile köpürene kadar çırpın. 1 çay bardağı sütü ve ½ çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 1,5 su bardağı unu, 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu eleyerek karışıma azar azar ekleyin. 1 paket vanilyayı da ilave edip malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını karamel sosunun üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişirme süresi fırınınıza bağlı olarak değişebilir, kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. Kekinizin kabarması için fırınınızı önceden ısıtmak çok önemlidir.

Krem için; 6 yemek kaşığı toz şekeri, 8 adet yumurtayı, 800 ml sütü, 200 ml kremayı, 1 yemek kaşığı nişastayı ve 2 paket vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Kek piştikten sonra üzerine bu kremayı dökün ve tekrar fırına verin. Kremanın pişmesi için biraz daha vakit gerekecektir. Kremanın kıvamı çok önemlidir; çok sulu olmamalı, krem kıvamında olmalıdır. Pişirme süresi ve sıcaklığı kremanın kıvamını etkiler.

Hazırlanışı

Öncelikle karamel sosunu hazırlayın. Daha sonra kek hamurunu hazırlayın ve karamel sosunun üzerine dökün. Kek piştikten sonra krem karamelini hazırlayıp kekin üzerine dökün ve tekrar fırında pişirin. Son olarak, kekiniz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra kekin biraz dinlenmesi önemlidir. Bu sayede kek daha kolay dilimlenir ve daha güzel bir görüntüye sahip olur. Afiyet olsun!