Lezzet Patlaması: Acılı Ekşili Çorba
Çin mutfağından ilham alan bu enfes acılı ekşili çorba tarifi, damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Ekşi ve acı tatların mükemmel uyumunu deneyimleyeceğiniz bu çorba, hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir seçenek. Tarifimizde kullanılan malzemelerin tazeliği ve kaliteli olması, çorbanın lezzetini zirveye taşıyor. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir seçenek. Deneyin ve farklı bir lezzet yolculuğuna çıkın.Malzemeler
Tarifimizde, dana ve tavuk etinin uyumlu bir karışımını kullanarak zengin bir lezzet elde ediyoruz. Bunlara ek olarak, kapya biber, mantar, beyaz lahana ve soya filizi gibi sebzeler çorbaya hem renk hem de farklı dokular katıyor. Soya sosu, pirinç sirkesi ve acı sos, acılı ekşili çorbamıza karakteristik lezzetini kazandırıyor. Mısır nişastası ise çorbaya kıvam veriyor. Taze soğan, susam yağı ve baharatlar ise lezzeti tamamlıyor.* 100 gram dana bonfile
* 100 gram tavuk göğsü
* 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
* 10 adet mantar (dilimleme)
* 50 gram beyaz lahana (ince şeritler halinde)
* 50 gram soya filizi
* 1 adet yumurta
* 100 gram soya sosu
* 70 gram pirinç sirkesi
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yemek kaşığı acı sos
* 2 dal taze soğan (kıyılmış)
* 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 2 yemek kaşığı susam yağı
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber