Lezzetli Bir Çorba: Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, enfes lezzeti ve kıvamıyla herkesin beğenisini kazanacak bir arpa şehriyeli yoğurt çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte kullanılan malzemelerin ölçülerini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin, yoğurdun miktarını damak tadınıza göre daha fazla veya daha az kullanabilirsiniz. Aynı şekilde, baharat miktarlarını da kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Çorbanızı daha aromatik hale getirmek için taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olan bu çorba, soğuk havalarda içinizi ısıtacak mükemmel bir seçenektir. Hazırlanışı oldukça pratik ve kısa sürede sofralarınızı süsleyecek bu çorba, hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek arayanlar için idealdir.

Malzemeler

* 3 yemek kaşığı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
* 1 çay bardağı arpa şehriye* 5 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 2 litre su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 yemek kaşığı nane
* 1 silme tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı (silme) karabiber

Hazırlanış

Öncelikle, tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Ardından, arpa şehriyeyi ekleyip hafifçe kavurun. Üzerine unu ilave edip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Daha sonra, suyu yavaşça ekleyip, karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta, yoğurdu ve yumurtayı çırpın. Pişen çorbaya yavaşça yoğurtlu karışımı ekleyip, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Çorbanızın kıvamını kontrol edin, gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz. Son olarak, tereyağı, pul biber ve naneyi ekleyip karıştırın. Yoğurt çorbası sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Yoğurt çorbasının kıvamının daha yoğun olmasını isterseniz, un miktarını biraz artırabilirsiniz. Tercihe göre, çorbaya kıyılmış maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz. Soğuk servis edildiğinde de lezzetli olacaktır.