Misket köfte harcı için; 250 gram kıyma, 1 yumurta, 1 çay bardağı ekmek kırıntısı, 1 adet ince kıyılmış soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, yarım su bardağı un ve 1/3 su bardağı sıvı yağ gereklidir. Köftelerin kıvamını ve lezzetini artırmak için malzemeleri iyice yoğurarak, birbirine güzelce karışmasını sağlayın. Kıymanın öz suyu çıkana kadar yoğurma işlemine devam etmek önemlidir. Bu işlem, köftelerin dağılmasını engellemeye yardımcı olur. Daha sonra, hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri, hafifçe unlayarak, yapışmasını önleyebilirsiniz. Unlayarak yapışmayı önledikten sonra bir kenara ayırın.
Bezelyeli Sosun Hazırlanması
Öncelikle, 2 yemek kaşığı sıvı yağda ince kıyılmış 1 adet soğanı hafifçe kavurun. Daha sonra, tepeleme 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 1 adet rendelenmiş havuç ve 1 adet küp küp doğranmış patatesi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kavurun. 1,5 su bardağı bezelyeyi ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. Ardından, 3 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca, daha önce hazırladığınız misket köfteleri sosun içine ekleyin. Kısık ateşte, köfteler pişene ve sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Pişirme süresi boyunca, arada bir karıştırarak, köftelerin dibe yapışmasını engelleyin.
Servis Önerileri
Bezelyeli misket köfte yemeğiniz hazır! Pilav, bulgur pilavı ya da yanında taze bir salata ile servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis etmeniz, yemeğinizin lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!