Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Bostan Patlıcanı Karnıyarık

Bu enfes bostan patlıcanı karnıyarık tarifiyle akşam yemeklerinizi şenlendirebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Bol baharatlı ve aromatik bir lezzet arayanlar için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem tada bayılacak. Hazırlanışı oldukça pratik ve zaman alıcı değil. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilir. Deneyip, lezzetine kendiniz şahit olun!

Gerekli Malzemeler

* 3 adet büyük boy bostan patlıcanı* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 2-3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
* 3-4 adet domates (rendelenmiş)
* 6-7 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı kişniş tozu
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
* 1 çay kaşığı tuz
* 400 gram kıyma

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle bostan patlıcanlarını uzunlamasına ikiye kesin ve iç kısımlarını kaşıkla hafifçe temizleyin. Ardından, zeytinyağıyla yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Bu arada, bir tavada soğanı ve biberleri kavurun. Sarımsakları ekleyip, bir süre daha kavurmaya devam edin. Daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Domates rendesi, salçalar ve baharatları da ilave edin. Baharatların güzelce karışması ve lezzetlerinin ortaya çıkması için birkaç dakika daha pişirin. Fırından çıkan patlıcanları, hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Kalan harcı da patlıcanların üzerine yayın. Kalan süreyi de aynı sıcaklıkta fırında pişirmeye devam edin. Sıcak servis edildiğinde enfes bir lezzet sunar.