Lezzetli ve Doyurucu Bir Salata

Pratik ve doyurucu bir buğday ve tavuk salatası tarifiyle karşınızdayız. Yoğurtlu sosuyla enfes bir lezzet sunan bu salata, hem hafif hem de besleyici bir öğün arayanlar için ideal. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinde hem de hafta sonu pikniklerinde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayacağınız bu salata, hem damak tadınıza hem de sağlığınıza iyi gelecek. Sıradışı bir lezzet arayışındaysanız, bu tarif tam size göre. Bol protein ve lif içeriğiyle gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olacak. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. Buğday, tavuk, yoğurt ve birkaç sebzeyle muhteşem bir lezzet elde edeceksiniz. İşte detaylı malzeme listesi:

Salata Malzemeleri:

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1/4 demet dereotu (kıyılmış)
  • 5 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk ve Sos Malzemeleri:

  • 5-6 adet kemiksiz tavuk but (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
  • 2/3 su bardağı kırılmış ceviz
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Buğdaylı yoğurtlu tavuk salatası hazırlamak oldukça kolaydır. Öncelikle buğdayı haşlayın ve soğumaya bırakın. Tavuk butlarını haşlayın, didikleyin ve soğumaya bırakın. Közlenmiş kırmızı biberi ve havucu küp küp doğrayın. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Bir kapta haşlanmış buğday, doğranmış sebzeler, mısır, tuz ve limon suyunu karıştırın. Ayrı bir kapta didiklenmiş tavuk, yoğurtlar, ceviz, dereotu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız iki karışımı birleştirin ve hafifçe karıştırın. Salatanızı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!